Avokadoolje
Hva er avokadoolje?
Soilmates avokadoolje er 100% avokado utvinnet av avokado som var ment å bli kastet. Det er ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler – Ikke noe tull!
Helsefordeler
Avokadoolje er ikke bare en vanlig matolje – den er en ernæringsmessig kraftpakke! Den er rik på hjertevennlige enumettede fettsyrer, som kan bidra til å senke det dårlige kolesterolet i blodet. Samtidig gir den kroppen din viktige antioksidanter og vitamin E, som styrker bidrar til å styrke immunforsvaret og fremmer en sunn hud. Med hver dråpe nærer du kroppen din både innvendig og utvendig!
Et miljøbevisst valg
Vår avokadoolje utvinnes kun fra avokadoer som var ment å bli kastet fordi de er “for stygge”. Ved å benytte disse avokadoene som ellers ville gått til spille, bidrar vi til å redusere matsvinn og tar et krafttak mot en mer bærekraftig verden. Når du velger avokadoolje, tar du et miljøvennlig valg som støtter en sunnere planet for de kommende generasjoner, og for hver flaske du kjøper er du personlig med på å redde hele 30 avokado fra kasting!
Flere gode grunner til å velge avokadoolje:
- Høyt røykpunkt: Avokadooljen tåler ekstremt høye temperaturer(270 °C – ) uten å miste sine næringsstoffer, noe som gjør den svært velegnet til matlaging.
- Nøytral smak: Med sin milde smak komplementerer avokadoolje både søte og salte retter, og forbedrer deres naturlige smak, slik at måltidene dine blir uimotståelige.
- Allsidig: bruk den til steking, baking, grilling, dressinger, salater osv.
Husk, hver eneste dråpe teller! Ta det første skrittet mot en sunnere deg og en mer bærekraftig verden – prøv avokadoolje i dag!
Ofte stilte spørsmål
Avokadoolje er 100% olje laget av avokado. Vår avokadoolje er presset utelukkende av avokado som er for “stygge” for butikken.
Hva kan man ikke bruke avokadoolje til er et bedre spørsmål. Avokadoolje passer perfekt til baking, steking, fritering, ovnsbaking, salater og dressinger.
Avokadoolje har et mye høyere “røykpunkt”(270°) enn andre matoljer. Når man for eksempel steker potetbåter i ovnen og ønsker å få dem ekstra sprø, betyr dette at du kan fyre opp ovnen på ekstra høy varme, samtidig som alle de gode næringsstoffene i avokadooljen holdes intakt.
Avokadoolje har en mildere smak enn de fleste andre matoljer. Noen oljer har en mye kraftigere smak og kan dermed ødelegge, istedenfor å fremheve, smaken av det man lager. Avokadoolje derimot fremhever smaken av hva enn du måtte lage, uten å ta for mye plass.
Røykpunkt er den temperaturen hvor matfett eller -olje begynner å brytes ned. Etter at røykpunktet er nådd frigjøres giftstoffer, oljen mister alle næringsstoffene sine og kan gi en dårlig smak til maten.
Avokadooljens røykpunkt er på hele 270°. Noe som er betraktelig høyere enn tradisjonelle matoljer.
“Stygge” avokado er avokado som er klassifisert som for “stygge” for matbutikken. Ved sortering har blir de kategorisert som “klasse to” pga. småskader, feil modningsgrad, eller rett og slett pga. feil fasong. Vi er med på å redde disse avokadoene fra kasting ved å presse dem til olje – Det er tross alt innsiden som er full av de gode næringsstoffene.
Matavfall er generelt et stort problem og store deler av maten som blir produsert i verden blir kastet.
I Europa alene kastes omtrent 20% av all avokado – og dette er før de ankommer matbutikken. Dette tilsvarer over 2 millioner kg avokado i uken.
Ved å bruke deler av disse avokadoene kan vi bidra til å gjøre et lite, men betydelig, grep for å sørge for at ressursene som har blitt investert i å produsere maten ikke går til spille.
Som du nå kanskje vet, bruker vi “stygge” avokado for å lage avokadoolje. Etter at oljen har blitt presset er det fortsatt mulig å finne restene av årsakene som har gjort at avokadoen har blitt klassifisert som for “stygg” for matbutikken. De siste restene må fjernes, og det er derfor vi må raffinere oljen. Hvis ikke er det dessverre ikke mulig å redde avokadoen.
Det vi sitter igjen med er da en frisk, god og ren olje, med alle de gode næringsstoffene fra avokado, som er trygg og klar til å brukes til matlaging.
På ingen måte! Avokadoolje har en mild og god smak. Den vil fremheve smaken av hva enn du måtte lage, uten å ta for mye plass. I tillegg får du i deg alle godsakene som avokadooljen inneholder.