Pesto med gulrottopper
Ikke kast de grønne toppene når du er ferdig med å kutte gulrøtter – bruk dem til å lage en deilig pesto i stedet. Soilmates avokadoolje forsterker den naturlige smaken, tilsett spinat for å balansere ut eventuell bitterhet, og bland inn valnøtter og parmesan gir for å få deg en tykk, kremet pesto. Tynn ut med avokadoolje og nyt som dipp til kuttede grønnsaker, bland inn i salat, rør inn i pasta eller smør på en skive nystekt brød.
Gir: ca. 1 glass
Du trenger:
- Toppene fra 1 stor bunt gulrøtter
- 120g spinat
- 2 fedd hvitløk
- 25g valnøtter, grovhakket
- 25g parmesanost, revet
- 30ml fersk sitronsaft
- En generøs mengde pepper
- 30ml Soilmates avokadoolje
- (45ml Soilmates avokadoolje) – For å spe ut til den konsistensen du måtte ønske
- Smak til med salt
Slik gjør du:
- Forbered gulrottoppene ved å skille stilkene fra bladene. Legg bladene i en kjele med kokende vann og kok i 3 minutter, eller til de er møre og lysegrønne.
- Sil av og tilsett i en bolle med iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
- Hell av vannet og vri ut så mye overflødig væske som mulig fra gulrottoppene. Sett til side og la det tørke.
- Tilsett gulrottopper, spinat, hvitløk, valnøtter, parmesan, sitronsaft, pepper og Soilmates avokadoolje i en food processor eller blender. Kjør til det dannes en tykk pasta, samtidig som du gradvis tilsetter mer avokadoolje. Skrap ned sidene av og til. Tilsett avokadoolje til du oppnår konsistensen du måtte ønske.
- Smak til med salt og sitronsaft etter ønske.
- Nyt med en gang, eller oppbevar i kjøleskapet i en lufttett beholder i opptil en uke
Se også
Hummus har blitt utrolig populært, og det med god grunn. Prøv vår hjemmelagde hummus med avokadoolje!
Kanskje verdens beste gulrotkake? Prøv ut oppskriften til vår kjære mor, Mette.
Hjemmelaget pizza
Hjemmelaget pizza slår aldri feil! Imponer venner, samboeren eller familien med denne herlige oppskriften.