Fra jord til bord
1. Dyrket
Små avokadokjerner blir plantet på gårder rundt omkring i verden. De blir vannet varsomt og gror til å bli store, vakre avokadotrær.
2. Førstesortering
Avokadoene blir plukket fra grenene og sortert. De som ser fine ut blir fine ut får klarsignal for utsending. De som ikke gjør det blir gjenbrukt.
3. Fraktet
Avokadoene starter reisen sin med båt. Noen modner underveis, noen klarer seg fint, og andre får seg en liten smell.
4. Ankomst Europa
Etter noen uker med reise kommer både fine, og noen litt slitne avokado frem til havnen i Rotterdam.
5. Andresortering
Her blir avokadoene sortert på nytt. De som er fine nok for butikk, og “kategori to” avokadoer. De “stygge” avokadoene. Det er her Soilmates kommer inn. Vi digger de stygge, og vi redder dem fra å bli kastet.
6. Presset
Imens de fine avokadoene blir sendt til butikk, blir de stygge samlet og fraktet til en fabrikk i Riddekerk, hvor Soilmates presser alt det sunne og gode ut av avokadoene.
7. Raffinert
På grunn av kun de “stygge” blir brukt må de gjennomgå en kort og naturlig raffineringsprosess. Resultatet: en fin, ren, klar og næringsrik olje til matlaging.
8. Tappet
Oljen blir så tappet på flasker, pent merket med en etikett merket avokadoolje. Klar for å igjen møte sine fine venner på butikken.
9. Solgt
Flaskene blir så pent vist frem i butikk og på nettbutikker, klar til å bli tatt med hjem av en ekte Soilmate. Kanskje deg?
10. Nytt
Nå er det endelig avokadooljens tid til å skinne. Avokadooljen gjør sin inntreden på kjøkkenet og brukes i alt fra salater, til grillmat og i kaker.
Kontakt oss
Har du noen spørsmål? Vi er alltid tilgjengelige for å hjelpe deg med det du måtte trenge.